Evenementen

Zutphen, aan de Berkel en de IJssel, is een van de oudste steden van Nederland. De stad kent een rijke geschiedenis, waarvan je vele sporen in het centrum kunt vinden. Kerken, delen van vestingwerken, statige pakhuizen en koopmanshuizen zijn nog steeds te bewonderen. Deze fraaie architectuur vormt het decor voor een aantrekkelijke mix van winkels, horeca, evenementen en cultuur. Breng een bezoek aan de unieke winkels en speciaalzaken en rust tussendoor uit bij een van de vele lunchrooms, restaurants en cafés. Je bent ook van harte welkom in de galeries en werkplaatsen die je overal in de stad ziet.

Het plein ‘s-Gravenhof in Zutphen is een van de kiemcellen van de provincie Gelderland. Hier vonden de graven van Gelre via de vrouwelijke lijn hun oorsprong. Op deze plek lag namelijk de palts van Zutphen, een soort paleis, opgetrokken uit tufsteen. Het was waarschijnlijk een koninklijke palts en daarmee een van de belangrijkste gebouwen in het toenmalige Nederland.
Gaandeweg raakte de palts in verval om in 1634 te worden gesloopt. Nu draagt alleen het plein nog de naam ’s-Gravenhof. In het plaveisel zijn nog enkele contouren van de koninklijke palts terug te vinden. 

De historische binnenstad vormt een prachtig decor voor de vele festivals, optredens, exposities en allerlei activiteiten voor jong en oud. 

Expositie: Jo Spier in Musea Zutphen Musea Zutphen

21 september - 9 februari 11:00 - 17:00 uur
Van 21 september 2019 tot en met 9 februari 2020 presenteert het Stedelijk Museum Zutphen het werk van tekenaar Jo Spier in de expositie: Verleiden met een glimlach – Jo Spier en de reclame.

Een tentoonstelling geheel gewijd aan het reclamewerk van tekenaar Jo Spier, aangevuld met reclamewerk van tijdgenoten én hedendaagse tekenaars. Jo Spier (Zutphen 1900-1978) noemde zichzelf wel een tekenend journalist. Maar naast een begenadigd politiek tekenaar en illustrator was hij bij uitstek iemand die de reclame-ideeën van bedrijven in beeld kon brengen.

De enorme hoeveelheid aan reclame-uitingen overtreft waarschijnlijk al Spiers tekenwerk voor kranten en tijdschriften. Onder zijn commerciële opdrachtgevers waren wereldomvattende bedrijven als Shell, Esso, Mobil Oil, Ford, Philips, en Schlumberger, maar ook in Nederland wist men hem te vinden: Heineken, KLM, NS, PTT en Amstel Bier waren bedrijven die jarenlang adverteerden met de getekende reclameboodschappen van Jo Spier. Tegelijkertijd gaan de reclametekeningen van Spier veel verder dan een plaatje met een tekst. Zijn vermogen om op een beeldende wijze typografie in te zetten is ongeëvenaard.

De tentoonstelling toont naast het werk van Spier ook werk van tijdgenoten als Ies Spreekmeester en Eppo Doeve. Daarnaast laten hedendaagse tekenaars als Joep Bertrams, Ien van Laanen, Nanne Meulendijks en TRIK zien hoe zij omgaan met commerciële en maatschappelijke thema’s.

‘’De advertenties van Jo Spier, in de vorm van tekeningen én teksten, verleiden de hedendaagse beschouwer, soms zelfs onbedoeld, nog steeds tot een glimlach.’’

Interessant is dat in veel gevallen de getekende reclame in de wereld van deze hedendaagse tekenaars, die bijna allemaal in eerste instantie naar buiten treden als politiek karikaturisten, zich toespitst op de ideële ‘reclame’ of reclame voor de ‘eigen’ krant.

Adres:   's Gravenhof 4
Zutphen
Afstand tot hotel:   < 5 km
  Meer informatie

Chocoladefestival Zutphen

29 september 12:00 - 17:00 uur
Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag in Zutphen. De winkels zijn dan open van 12.00 tot 17.00 uur. Deze maand hebben we een bijzondere koopzondag: de stad staat vandaag in het teken van chocola vanwege het jaarlijkse chocoladefestival.
Adres:   Houtmarkt
Zutphen
Afstand tot hotel:   < 5 km
  Meer informatie

Nationale Bokbierdag Zutphen

13 oktober 10:00 - 21:00 uur
Zondag 13 oktober staat Zutphen weer in het teken van bokbier tijdens de Nationale Bokbierdag. Een begrip onder bierliefhebbers uit het hele land en daarbuiten. Zutphense horecabedrijven tappen verschillende soorten bokbier, en geniet met een bokbiertje of een speciale bocktail in de hand van onder andere muziekoptredens en een kinderkermis. Mis ook zeker de historische optocht van door paarden voortgetrokken oude bierkarren niet.
Adres:   Groenmarkt
Zutphen
Afstand tot hotel:   < 5 km
  Meer informatie

Wild Experience  

16 november 18:00 - 23:30 uur
Laat u verrassen met een 10-gangen wilddiner voor maar Euro 55,00 per persoon. Een heerlijk wijnarrangement boekt u bij voor maar Euro 25,00 voor 5 glazen per persoon. Aanvang van deze speciale avond is 18:00 uur. Wilt u ook blijven overnachten, vraag dan naar onze beste prijs.
Adres:  
Afstand tot hotel:  
  Meer informatie

Wild Experience  

23 november 18:00 - 23:30 uur
Laat u verrassen met een 10-gangen wilddiner voor maar Euro 55,00 per persoon. Een heerlijk wijnarrangement boekt u bij voor maar Euro 25,00 voor 5 glazen per persoon. Aanvang van deze speciale avond is 18:00 uur. Wilt u ook blijven overnachten, vraag dan naar onze beste prijs.
Adres:  
Afstand tot hotel:  
  Meer informatie

Koopzondag: Sintshoppen Zutphen

1 december 12:00 - 17:00 uur
Sintshoppen! Nog een paar nachtjes slapen en dan is het sinterklaasavond. Vandaar dat er een extra koopzondag op 1 december in Zutphen is. De winkels zijn dan open van 12.00 tot 17.00 uur. Parkeren op (koop)zondag is in Zutphen op de meeste parkeerplaatsen gratis.
Adres:   Houtmarkt
Zutphen
Afstand tot hotel:   < 5 km
  Meer informatie

Koopzondag: Sprookjesstad Zutphen Zutphen

15 december 12:00 - 17:00 uur
Magisch shoppen! Tijdens het festival Sprookjesstad Zutphen is het ook koopzondag in de stad. De winkels zijn dan open van 12.00 tot 17.00 uur.
Adres:   Houtmarkt
Zutphen
Afstand tot hotel:   < 5 km
  Meer informatie

Kerstshoppen Zutphen

22 december 12:00 - 17:00 uur
De laatste cadeaus kopen voor de kerst? In Zutphen is op 22 december een extra koopzondag! De winkels zijn dan open van 12.00 tot 17.00 uur. Parkeren op (koop)zondag is in Zutphen op de meeste parkeerplaatsen gratis
Adres:   Houtmarkt
Zutphen
Afstand tot hotel:   < 5 km
  Meer informatie

Koele Wateren - Musea Zutphen Musea Zutphen

29 februari - 21 juni 11:00 - 17:00 uur
Van 29 februari t/m 21 juni 2020 is de tentoonstelling Koele Wateren te zien in het Stedelijk Museum Zutphen. De expositie is een oogstrelende selectie van veertig schilderijen uit de collectie van het Rijksmuseum. Vier eeuwen kunst met water in de hoofdrol als vriend én vijand. Daarnaast wordt in de tentoonstelling een link gelegd met de toekomst. Wat gebeurt er als de zeespiegel 6 meter stijgt en hoe ziet Nederland er over 200 jaar uit?

Het Rijksmuseum en vijf stadsmusea in Nederland zijn in 2017 een samenwerking voor acht jaar aangegaan voor een ambitieuze reeks reizende tentoonstellingen. De vier elementen aarde, water, lucht en vuur staan hierin centraal en zijn door vertaald naar de tentoonstellingsreeks Lage Landen, Koele Wateren, Hoge Luchten en Hete Vuren.

Water als vriend én vijand Van de vier elementen – aarde, water, lucht, en vuur – is het element water het meest kenmerkend voor Nederland. Nederland ligt in de laagste delta ter wereld. De grote rivieren, de ligging aan zee en 18.000 km dijken die het water moeten keren bepalen het Nederlandse landschap. Water is zowel vriend als vijand.

De Nederlanders verdienen er hun brood mee. Ze hebben er oorlogen op uitgevochten, maar moeten zich er ook tegen beschermen. Schilders hebben het water door de eeuwen heen op vele manieren vastgelegd. Oneindig is ook het aantal Nederlandse gezegdes en spreekwoorden dat met water en scheepvaart samenhangt.

Verborgen parels De collectiebeheerders van de vijf musea hebben voor Koele Wateren in de collectie van het Rijksmuseum gezocht naar verborgen parels waar het water letterlijk vanaf druipt. Zo zijn relatief onbekende werken te zien van bekende schilders als Jan van Goyen, Salomon van Ruysdael, Hendrik Willem Mesdag, Jacob Maris en Isaac Israëls. De geselecteerde werken dateren uit de 17e, 18e en 19e eeuw.

Nevenactiviteiten Het Stedelijk Museum Zutphen organiseert een vol programma van nevenactiviteiten rondom de reizende tentoonstelling. Zo worden er speciale Kijk & Verwonderrondleidingen, lezingen en workshops georganiseerd. Voor meer informatie over Koele Wateren, de tentoonstellingsreeks en het programma van elk museum is een aparte website opgezet: www.schattenuithetrijks.nl

M5 In de stichting De Vijf Samenwerkende Musea in Nederland (M5) werken het Westfries Museum in Hoorn, het Markiezenhof in Bergen op Zoom, Gemeentemuseum het Hannemahuis in Harlingen, Museum Gouda en het Stedelijk Museum Zutphen samen.

Adres:   's Gravenhof 4
Zutphen
Afstand tot hotel:   < 5 km
  Meer informatie

Overnachten tijdens een evenement

vanaf € 74,00 p.n.

Eenpersoonskamer

Eenpersoonsbed | 15 m² | Airco | Douche | Toilet | Haardroger | Flatscreen-TV | Bureau | Gratis Wi-Fi

vanaf € 84,00 p.n.

Tweepersoonskamer

Twee eenpersoonsbedden | 20 m² | Airco | Bad of douche | Toilet | Haardroger | Flatscreen-TV | Bureau | Kluis | Gratis Wi-Fi

vanaf € 185,00 p.n.

Suite

Tweepersoonsbed of twin bed | 50 m² | Airco | Bad | Douche | Toilet | Woonkamer | Senseo | Flatscreen TV | Bureau | Kluis | Luxe badkamerartikelen | Gratis Wi-Fi

Goed om te weten

Inchecken
Vanaf 15:00 uur
Uitchecken

Tot 11:00 uur

Annuleren / vooruitbetalen

Annulerings- en vooruitbetalingsvoorwaarden verschillen per kamertype.

Kinderen en extra bedden

Kinderen van alle leeftijden zijn welkom.

Bij een verblijf van één kind tot 12 jaar oud wordt geen toeslag in rekening gebracht wanneer er gebruik wordt gemaakt van de reeds aanwezige bedden.

Voor kinderen tot 2 jaar oud wordt geen toeslag in rekening gebracht voor het gebruik van babybedjes.

Voor kinderen tot 16 jaar oud geldt een toeslag van €25 per nacht voor het gebruik van extra bedden.

Voor alle extra oudere kinderen of volwassenen geldt een toeslag van €25 per nacht voor het gebruik van extra bedden.

Maximum aantal extra bedden in een kamer: 1.

Beschikbaarheid van een extra bed of babybedje is altijd op aanvraag en dient door het hotel te worden bevestigd.

Toeslagen worden niet automatisch meegerekend in het totaalbedrag en dienen tijdens het verblijf apart betaald te worden.

Huisdieren
Huisdieren zijn niet toegestaan.
Betaalwijzen bij accommodatie

Hotelfaciliteiten Hampshire Hotel - 's Gravenhof Zutphen

 • Green Key Zilver
 • Golfbaan in de buurt
 • Terras
 • Fietsverhuur
 • Restaurant
 • Lift
 • Vergaderzalen
 • Wi-Fi (gratis)
 • Geen credit card nodig
 • Landgoederen
 • Familiekamer
 • High Tea
 • 24-uursreceptie
 • Bagageopslag
 • Bruidssuite
 • Kluisje
 • Ontbijt op de kamer
 • Rookvrij hotel
 • Rookvrije kamers
 • Verwarming
 • Airco
< !-- End RealRate script -->